Сигурно не ти е лесно сине,
точно аз да бъда твоя майка.
Нито днес очите ми са сини,
нито златната вода дочаках.
Все не стига време да ги чуя
твойте важни, мъжки заключения.
Вчера не ловихме пеперуди.
Утре ще избяга приключението.
Строга като Сфинкс, но по-красива,
точно съм, каквато ме описа.
Да, не вярвай, че се извинявам
със това, което го написах.
Няма да се променя! Освен отвън:
някой ден ще стана бяло, бяла.
Ала и тогава ме обичай!
Аз ще те обичам и умряла.
© Росица Младенова Всички права запазени