На загиналите в Горни Лом
Като птици литнахте в небето.
Бог ви даде ангелски крила.
И сега сте нейде там, където
няма болка, злоба и лъжа!
Облак се издигна в синевата.
В него бяха вашите души!
Ние носим облака в сърцата.
И от него много ни боли!
Трудно се навиква с празнотата.
С липсата на чакания глас!
С тропота отвънка на вратата:
върнах се! Отново съм при вас!
Нека Бог прости ви греховете
тук, във този свят на суета!
Там благосовени вие бъдете!
Там далеч във Райската земя!
© Георги Иванов Всички права запазени
Мир на праха им!