Съвсем набързо ме ограби;
ей тъй - поредна бурна нощ,
с пробуждане и кратки свади,
сдобрявания за разкош,
тържествен ритуал, сношение,
заспиване на морна длан,
притискане корем в корема
(часовникът мълчи пиян)
и през кафявите завеси
наднича воайор-денят.
Съвсем набързо ме обеси
на собствената ми лъжа,
че съм намерила утеха;
тревогата проникна в мен.
Съвсем набързо се облече
(часовникът мълчи смутен).
© Павлина Гатева Всички права запазени