Любов набързо искаш ли, кажи?
Друго да предложа - нямам.
Само куп измислени лъжи,
измислени, за да не страдам!
Някога да си обичал на шега?
Или си искал любовта да е заВинаги?
Искаш всичко на мига,
просто виждам го в очите ти!
На влюбена ще се преструвам,
това така добре умея...
И ще си мислиш колко много се вълнувам,
а аз без глас ще ти се смея!
Любов на заем,
сълзите, уви, не са!
Какъв ще да е този наем,
който плащаш в любовта?
Романтиката си отиде,
вечèрите на свещи - също...
Как ли любовта да бъде,
когато всичко й е неприсъщо?
Набързо да се наобичаме -
"искам всичко на мига"!
От страх един на друг се вричаме,
да бъдем заедно... но засега!
На сутринта, на следващия ден
те гледам умно - ти си променен,
и не изглеждаш вече запленен..
Да! Това ще да ми е най-скапаният ден!
© Боряна Дамянова Всички права запазени
Veseli praznici i na Vas