Ресурсите привършват,
а хората мълчат.
Светът ни тъй красив,
заплашен е от срив.
Тероризъм и гладуване,
климатични аномалии,
войни и боледуване
увеличават своите мащаби.
Наркомания и проституиране,
обири и атентати.
Взаимно се избиваме.
Не сме ли глуповати?!
Финансови сривове
и парични липси.
Със разбити щитове
очакваме апокалипсис.
Мизерия и безпаричие,
убийства и злини.
Потънали сме в безразличие
и погубваме мечти.
Ний, хората, света рушим
и тъй трудно е да си призная,
че с лошите си действия градим
за нас началото на края!
© Владимир Ганчев Всички права запазени