Покръстиха ме!
Не боляло!
Пречистващо е!
Преобръщащо!
И обещаващо!
И зряло!
И отрезвяващо!
Завършващо!
Изтриване
на евтин гланц!
Грундиране!
Гледжосване!
Прокарване
на пъстри четки
в лунен танц
по стъпалата
боси!
Освобождаване!
От рутина.
От имиджа.
И разприте.
От наслоено чувство за вина
Обезмасляване.
Израстване.
© Павлина Гатева Всички права запазени