Надіє, втомина сестрице,
Терпінням прижите дитя,
То серце повниш ти по вінце,
То враз зникаєш незбуттям,
То легкістю прозоро сходиш,
То каменем впадеш - забудь!
З тобою лиха не відгонеш
й без тебе лиха не минуть
превод на съдържание
Надежда, уморена сестра,
Дете, родено от търпение,
Изпълваш сърцето ми до ръба
Или напълно изчезна в забрава
Спускате се прозрачно с лекота
Или внезапно падаш като камък,
Не можеш да изгониш злото, но...
Но не мога да оцелея без теб.
© Сенилга Всички права запазени