10.05.2007 г., 17:02 ч.

НАИВНО 

  Поезия
672 0 12

В съня или на снимка, на екран -
очите ти познавам отпреди!
Аз знам, че е налудничаво. Знам,
че много е стандартно и дори,
че всяка пубертетка го изпитва.
Че всеки психиатър ще реши -
навярно е отчаяна молитва,
спасение в самотните ми дни!
Но аз не искам някакво докосване
и среща, и целувки, и цветя.
Да гледаш в мене омагьосано,
да спре да се върти света!
Достатъчно ми е да вникна
в очите ти, сърцето ми да спре,
когато разпознала съм сълзите ти,
и болките, и твойте грехове!
Достатъчно ми е да зная,
че търсиш мен, а може би пък не -
това не е лъжа, любов под наем,
а близост на души през векове!
Дори да е заблуда или лудост,
добре ми е във твоите очи!
През тях животът е по-хубав,
и истината по не ми горчи!

© Катя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??