Посветено
Из невъзможните ми желания,
с които все затруднявам Дядо Коледа
още на именния му ден, си мечтаех,
да изиграя една партия шах с теб,
мнооого дълга партия…
Чудех се защо бялата му дама
е винаги до белия си рицар…
Може би като класическа двойка,
играят една дълга партия класически шах?
В историята на световните рекорди
все още този на Санта Клаус не е подобрен …
Из всевъзможните защити,
защото аз винаги се предавам накрая,
най-добрата е винаги тази,
с която рицарят пази бялата си дама,
да не се предаде, а то това си е мъжка работа…
06.12.2018 г. 11,22 ч., Никулден
© Таня Чардакова Всички права запазени