Най-хубавата жена
(На най-хубавата жена!... С още повече обич...)
Хубостта е преходна
и толкова нетрайна,
пяна е след лодката,
потеглила в зори...
Като чуден сън,
за кратко е омайна,
но после във сърцето
дълго ще горчи...
В храсталаци чужди
не търси сърна,
съдбата присмехулна
змей ще ти пробута...
Единствено красива
е любимата жена!...
С походката на лъв!
И с поглед на кошута...
© АГОП КАСПАРЯН Всички права запазени