Насън безмълвно и красиво плачем,
внезапно смеем се непозволено.
Забързани, с една надежда крачим,
превързали ранените проблеми.
Най-чистата любов насън ни среща -
добри сме, романтични, верни, смели,
воюващи с кипяща кръв, гореща,
за правдата, която са отнели.
И състрадателни сме, Боже мили -
тактични, честни, много откровени,
злините на врага си сме простили,
душите ни широко са скроени.
Насън дори последната си риза
с усмивка сваляме за просяк беден,
а на приятеля в душевна криза
отстъпваме и залъка последен.
Най-хубавото случва се в съня ни.
Наяве сякаш други сме, различни,
в кафяво оцветени от деня ни,
насилствено нещастни и безлични.
© Нина Чилиянска Всички права запазени
Поздравления!