Най-хубавото утро разгласи,
вестта излязла от опразнения гроб.
Не спира ехото му да кънти,
видяло възкресения живот.
Веста достига всеки град
и всяко кътче на земята.
Похлопва до замлъкналия праг,
прогонва с полъх самотата.
Най-хубавото утро възгласи,
победа над непобедимия ни враг.
Отец, Синът възлюбен възкреси,
разкри сърцето Си на този свят.
Вестта отмества камъка и днес,
разлива светлината към сърцето.
Смрачено от световния абсцес,
вестта възвръща взорът на детето.
Най-хубавото утро ясно прогласи,
завършеното дело на небето.
Живота над смъртта достойно победи
и смъртоносното ѝ жило е отнето.
© Мария Всички права запазени