28.03.2007 г., 14:48 ч.

Най-истинската нощ 

  Поезия
605 0 0

 

Ти спиш и тъй спокойно е сега лицето ти,

стоя до теб,  рисувам те с очи

Прогоних смут и безпокойство от сърцето ти,

а ти за мен прогони демони от тъмните ъгли.

 

Свещта догаряща за нас създаде тази вечер

свят малък и сплотен, просмукан с откровение,

кратък миг на истини скрити, заблуди изречени

и ти спиш облекчен, а в мен се събуди съмнение.

 

И малко остава до утрото чисто,

когато ще станеш, ще тръгнеш и всичко ще свърши,

за тебе от утре аз ще съм по-близка,

за мен ти ще си все по-далечен... но няма нищо да кажа...

Върви...

 

© Катина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??