На Николай Лилиев
Най-нежното цвете
с най-красивия лик,
с най-прекрасния мирис
и живот вечно лих,
ти не ще го намериш
сред знойни поляни,
то цъфти непрестанно
от слънце обляно,
ту цъфти, ту повехне
от горкия трепет,
най-нежното цвете –
душата на поета.
14 май 2018
Къщата
© Емил Янчев Всички права запазени