Заставал ли си
пред икона
във храм
миришещ на тамян
и на мълчание,
от мислите подгонено
с въпросите
и отговора ням?
Спирал ли си
с дъх стаен
в подножие
на връх планиски?
Посрещал ли си
слънчевия ден
над облаци
от висини пречистен?
Сънувал ли си
синева,
когато демони
се любят със морето?
Пропадането
след поредната вълна,
индеферентно
после към небето?
Губил ли си се
във собствен свят,
създаден от
мечти и паралели?
Ако е тъй
тогава си богат.
И важното е,
че си се намерил.
© Найден Найденов Всички права запазени
във собствен свят,
създаден от
мечти и паралели?
Ако е тъй
тогава си богат.
И важното е,
че си се намерил."
Накара ме да изтръпна...
6 =)