Сред приказна градина
те намерих
ти беше най-красивото
от всичките цветя
нарекох те
със името на роза
и подарих ти
моята душа.
На тебе посветих
си дните
и нощите си
аз ти подарих
в душата закодирах
ти мечтите
сърце за
нежност вдъхнових.
В море от страст
ти стана остров
на него Робинзон
единствен бях
и много бури
преживяхме
и с обичта ти
оцелях.
Звезди в косите ти
аз вплетох
и слънчев лъч
в очите ти изгря
с букет от щастие
в ръцете
ти бе във плен
на любовта.
Намерих те
сред приказна градина
извиках те
със нежен зов
в сърцето мое
те поставих
и те нарекох
с името
ЛЮБОВ!
© Христо Костов Всички права запазени