С буквар и телефон поемат
дечицата към първи клас
а знание отгде ще вземат
от интернет или от нас?
"Чети А, Б"* написал Вазов,
децата и след "Я" четат
но кой и как ще ги опази
от туй, що идва от светът.
Желаещи да развращават
тез' неукрепнали души,
напират и пари раздават
та някой да им разреши.
Но към училища, любезни,
на вaс път няма да дадем,
децата само там ще влезнат,
за тях това е светъл ден.
Напред дечица в първи клас
България натам ви води
и ние всички сме със вас
в домът на Кирил и Методий.
–––––––––––––––––––––––––––––––
* – Иван Вазов /"Чети говедарче"/
© Огнян Железов Всички права запазени