Напътствие
Човек да си прокарва пътища и пътеки сам може.
Само смелост-дързост нужна е тук.
Мисълта и очите са за делото това учителите най-добри !
Нощта, денят, разходката.
Търпението всяко, усилието, тренировка са те.
От това "лошо" по-добро в живота няма!
Лошото, неудобствата са за волята практика.
Слава на човека, който възможности използва!
Вземи си от живота това, което ти трябва.
Природата е щедра изключително-особено.
Ако в объркване си, не бой се.
Призови мисълта, разходката - талисмани да ти бъдат!
Ще ви разкрия тайна странна една, наблюдение-откритие мое.
С камъните-камъчетата от пътя дружете.
В ръцете ги дръжте - за минути само бодрост ще ви посети.
За миг да почувстваш (може) света вълшебен!
Ура
© Леснич Велесов Всички права запазени