научи ме да не чувствам,
да не търся,
да не се нуждая никак
от любов.
научи ме да не вярвам
чак до глупост
на всеки срещнат
в този свят суров.
научи ме как
да изградя
за сърцето си
желязна клетка –
да не давам
никому ключа,
да обичам
ако само е на сметка.
научи ме да се крия
зад стени
и сърцето
да превърна в лед.
научи ме да живея
както теб,
да съм нещастна
колкото си ти.
© Или Дадарова Всички права запазени