21.01.2011 г., 15:10 ч.

Навести ме 

  Поезия
565 0 1

Навести ме

 

Вълшебна фея нявга навести ме.

Пленен, смутен и очарован бях.

Докосна ли ме тя, или сънувах,

целуна ли ме тя, или мечтах.

Нарекох я любима.

 

Една мечта за мене ли се сбъдва.

Легенда ли прекрасна оживява,

любима. Тъй красива си, окъпана

в сиянието на влюбени очи.

 

 

Но беше само миг и тя с усмивка

и грация крилата си разтвори,

помаха ми с магическа ръка

и литна сред небесните простори.

А аз останах сам да чакам утрото

с предчувствието за утрешните срещи.

 

© Георги Белев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Щастлив миг, запази го, поздравления за картинния стих!
Предложения
: ??:??