Навици
Настроиш се така,
очите ти да гледат близко
и бавно станеш късоглед!
Приучиш се
да се навеждаш ниско
и свикнеш
да пълзиш напред...
И с тези навици,
създадени във твойто детство,
ти тръгнеш из живота
през глава...
И ти, снабден
със тези важни средства,
живуркаш си
край пълната
ясла!...
© Христо Славов Всички права запазени