Н А В Ъ Н Р Ъ М И
Навън ръми... Под тишината
светът навежда си главата.
А Господ сякаш за награда
премахва някаква преграда.
И бавно спуща се Небето,
и слива се със битието.
Тогава тръпнат сетивата
от тази радост непозната!
Пред мене преходно и вечно
се сливат с близко и далечно.
И аз се гмурвам сред вълните,
понесла в себе си мечтите...
© Стойна Димова Всички права запазени
Желая ти прохладна лятна вечер!