Не нарушавай
обещанията на думите.
Не разнищвай
дните на часове.
Не разпилявай
сълзите върху лицето,
не, не отричай небитието.
Не докосвай
времето с очите жадни,
не проклинай
малките тайни.
Не раздирай
самотата на части,
не зазиждай
моето щастие.
Не, не убивай надеждата,
не, не я разрушавай,
приласкай я само
във себе си,
вдигни очи и се надявай.
© Силвия Всички права запазени