Не искам да мога да свиря, да пея,
не искам и стихове свои да пиша,
не искам за обич и нежност да тлея,
аз знам, че и мене все някой обича!
Не искам да страдам от чуждите думи,
не искам от болка сърцето да плаче,
но знам, че понякога дните са трудни
и времето бавно и тежко се влачи!
Не искам да имам напразни надежди,
не искам с усмивка сълзите да скривам
и въпреки всички онези копнежи,
отново сама във дъжда си отивам!
Не искам по хубост да съдя човека,
не искам да бъдем изляти в калъп,
за мен няма смисъл във тази оценка,
без нея е някак по-шарен светът!
Не искам да крия, че някой обичам,
не искам да бягам от свойте мечти,
сънувам, че боса нанякъде тичам
и някак си светло сърцето трепти!
Не искам да мога да свиря, да пея,
не искам и стихове свои да пиша,
но, както изглежда, това го умея,
а как ми се иска да знам да обичам!
© Иринка Всички права запазени