Не, такава любов аз не искам,
тиха, кротка, спокойна, добра.
Тя огньове в мен не разплисква
и не дава за полет крила.
И целувки не искам такива,
докосващи, леки, едва,
които вятърът с повей изтрива
и се стапят като лятна мъгла.
Искам чувства взривяващи, диви,
непознаващи свян или страх,
те не питат кои ще сме ние
утре. Днес искам ги тях.
© Жанет Велкова Всички права запазени