Не искам такава любов
Не, не искам такава любов,
която с ръцете си мазни петна да оставя!
Не може да има любов,
която на никого нищо не дава!
Повярвай, не искам такава любов!
Съдружие с вятър не искам!
Не искам с нож да разрязвам нощта,
зора неогряна да плиска.
Ти не разбираш тази любов -
не е от евтина кръчма картина.
Тя е маята на моя живот.
Подарила я бих на малцина.
Недей ми пробутва любов за бакшиш!
За твоя джоб - разменна монета.
Без подтик в душата отвън ще стоиш,
осъдил душата си клета!
© Сабина Петрова Всички права запазени