Остави страха да прецъфти.
Не обличай голите съмнения.
Не буди тъгата. Нека спи
под завивките на топлото търпение.
На обидите във пепелта
не рови, а смело изхвърли я.
Не оставяй тъмна мисълта,
а със вяра и със разум оцвети я!
Разреши косите на смъртта,
но танцувай само със живота!
Не изпускай никога мига!
Само той е твой! И само волята!...
© Веселка Стойнева Всички права запазени