Не казвай "Няма да стане!"
Никога вече, на никой!
Не убивай с мълчание
докосване от вихър невинно...
То е в тебе и в мене -
едно странно видение,
което в душата ми скита
и плува в твойта смутено...
Не го казвай!
Не се повтарят мигновенията.
Пламък не гаси се с пръсти,
болезнено е...
Единствено с времето
чернеят горящите главни,
замъгляват се виденията
и излитат като искри...
© Валдемар Всички права запазени