Не ме оставяй сам
В утрото и в здрача.
Не ме оставяй да ръждясам
Като пирон, захвърлен от ковача.
Не ме зарязвай ти сломен,
С болка, в душата ми налята.
Защо не останеш още малко с мен
Без теб ще дойде краят на Земята.
Не се стапяй като бучка лед,
Какво е уискито без нея?
Защо избягваш моя поглед?
Отговори ми – иначе ще полудея.
Забрави ли за пролетните вечери,
В които вдишвахме аромата на похотта.
Кажи ми честно – малко смелост събери -
На кого подари сега страстта?
© Евгени Генчев Всички права запазени