6.05.2013 г., 12:30 ч.  

Не ми е нужно утро над Бояна 

  Поезия
651 0 4

Не ми е нужно утро над Бояна

 

Торнадо ли си, слязло над Маями?

Цунами ли, заляло Фукушима?

Навлезе във душата и в плътта ми

и стана мое Лято, моя Зима.

Дори дръглив – от теб да се отърся

и в Космоса си сам да пия бира –

пак твоята Вселена ще потърся,

защото в нея моят свят се сбира.

Не са ми нужни – утро над Бояна

и нощите над някакви Кариби.

В косата ти – тайфунно разпиляна,

разпусната, без шноли и без фиби

танцувам тука с твоето торнадо

и плувам сред вълните ти “Цунами” –

дори да си торнадо от Канада

или да си цунами от Бахами.

 

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??