Не ми говори за Бог!
Не, за Христос недей! Не говори ми,
че нищо повече не ми се слуша!
Омръзнало ми е от голи думи,
та даже и дошло ми е до гуша!
Лесно е да цитираш стих библейски,
а после да го тълкуваш ей така,
изхождайки от опита житейски,
без духовна мъдрост и дълбочина.
Лесно е да слушаш Божиите слова
и песни за Бог лесно е да пееш,
трудно е да си от тези Му деца,
че в най-жестоките борби да грееш!
Много лесно е да си благословен
когато щедър е към теб животът,
но пък ти си несравнимо по-блажен
щом в нямане си в Божията флота!
Да, лесно е за Бог да ми говориш,
колко превъзходен Той е и велик,
но преди да продължиш с мен да спориш,
моля те, поспри! Поспри поне за миг!
Не искам с думи да ме убеждаваш
колко всеотдайно Го обичаш ти,
а нека видя в теб как съчетаваш
дела и вяра в едно в живота си!
А съчетаваш ли ги най-умело
в живота свой с Христовата любов,
знай, мога без проблем да кажа смело,
че не един да Го последва е готов!
2013
А. Б.
© Анна Банчева Всички права запазени