28.02.2012 г., 12:31 ч.

Не ми прощавай 

  Поезия » Любовна
1038 0 19

 

 

 

Не ми прощавай всички грешни мисли,

със  тях се рея в нежен, топъл  залез,

вълните във  очите ти разплисквам,

безумен като влюбения Парис...

 

Не ми прощавай тихите ми бягства,

във чашата си сипвам страховете -

защо си храм за чужди светотатства,

икона ли си с чудодейно цвете...

 

Не ми прощавай  никога лъжите,

за мене истини  болящи бяха,

със спомени  си избърши  очите –

сълзите ти ме давят в самотата...

 

Не ми прощавай  погледи  прикрити,

аз винаги ще търся  красотата...

каква  била... не, по-добре не питай -

мъжът си губи в жаждите главата...

 

Прости ми само  туй, че те обичам

и те копнея в  мигове щастливи,

простен аз - до крилете  ти съм птиче

и ако литнем -  пак ще бъдем живи...

© Михаил Цветански Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??