25.12.2012 г., 15:30 ч.

Не мога да остана 

  Поезия » Любовна
422 0 1

   НЕ  МОГА ДА ОСТАНА

 

Не искам и не мога да остана.

Аз тръгвам вече! И ще си вървя!

Самата ти си мойта люта рана…

Ти чужди знамена в лицето ми развя!..

 

Не можеш ли ти вече да обичаш?!

Или не искаш? Ще те разбера…

До днеска ти в душата ми надничаш!

Но си страняла ти от моя път!..

 

Бях влюбен в тебе аз. И те обичах...

И вярвах в тебе като никой друг!

Наивник бях и подир тебе тичах!...

Но бил съм аз във сянката на друг!...

 

Не се прави, че нищо не разбираш.

И не признаваш своя собствен грях!

Ти хищнически всичко окупираш…

След доста време аз те опознах!

 

А любовта от туй не се нуждае!

Не може тя лъжа да понесе…

Макар че тя във въздуха витае...

Най-после буря ще ни донесе!...

 

Не си ли се отдала със сърцето.

Не можеш любовта да понесеш...

Не те издига Любовта в небето,

щом чувствата на хората крадеш!...

 

При тебе аз не мога да остана...

Не мога със измемник да вървя!

Ти в моето сърце отвори рана!

С полулюбов не ще се съглася!…

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??