Съвестта много ме терзае, мъчи,
душа не иска да си трае, да мълчи,
как бедните ще страдат виждам
и мисля:"Никак не им завиждам!"
Този, що на Земята има много -
еднакъв процент данък ще дава
като този, що живее като в Того,
що сал един покрив притежава!
Браво, Орешарски, гений си ти,
не съдя, но Бог дали ще ти прости!?
© Георги Всички права запазени