***
- Страхувам се от тъмното.
- Не се страхувай – в тъмното съм аз...
( разговор между влюбени)
Не, не е нощ – не искам да повярвам.
Недей да ми доказваш, замълчи.
Денят е в топлината на ръцете ти,
във слънцето на твоите очи.
Защо да вярвам, че е нощ? До мене си –
превръщаш даже сянката в искра,
дори и мрака ти не чувствам тъмен,
когато си до мен така.
Деня прегръщам във сърцето си,
как да повярвам, че е нощ, кажи ми!
Усмивката ти лунно свети.
Недей да палиш свещите, любими…
11.04.2004
© Василена Всички права запазени