Не отвивай болката, когато
под юргана на тъгата спи!
Не развързвай възела на "Да"
с пръстите на "Не" и "Може би"!
Не обличай, не топли лъжата
"от учтивост" и несбъднати мечти!
Не танцувай по жаравата, която
друга е запалила преди!
Не настъпвай радостта, където
има жива рана и боли!
Не обрулвай неузрели обещанията!
Себе си и мене не лъжи!
© Веселка Стойнева Всички права запазени