Пеперуда ли си, ангел, или фея,
а може би дете с душа прозрачна?
Чужди устни защо не онемеят,
преди да се нахвърлят мрачно?
В себе си ти носиш светлина,
уханен цвят красив девичен.
Нима е грях, че носиш любовта,
че дух си вече, годен за обичане?
Не падай никому така на колене!
Тази поза човек не заслужава.
Бъди така пред свойте богове!
Ангелското единствено ти подобава.
Бъди и грешница, любов и жажда!
Прегърни живота с двете си ръце!
Ще срещнеш пропасти и вражда.
Използвай от Бога дадените ти криле!
Обичай и любов с душа дарявай!
Мечтите си превръщай в успехи!
Преценявай и трябва ли прощавай!
На никого не бъди даденост и утеха!
Пеперуда ли си, ангел, или фея,
а може би дете с душа прозрачна.
Остави сърцето да те води и да пее
песента на младостта прекрасна...!
05 11 2015
© Надежда Борисова Всички права запазени