Не се дава шанс на умните хора,
не се дава шанс на младия човек.
Как да се развива и да бъде опора,
как да живее с идеали в новия век?
Всеки си има будител, така е,
всеки е стигнал дотук по някакъв път,
но утре, какво интелигентът ще завещае,
ако в ръцете на някой идиот е светът?
Не се дава шанс на способните хора
явно България няма да е велика страна,
недостойни и безскрупулни съставят отбора
и вече знам, че Ботев за нищо умря.
И много ще бягат далеч от родина,
и много на драго сърце ще работят за други.
Не е ли трагична и жалка такава картина,
когато българската власт те принуди?
Пък после нека има тържествени шествия,
нека има огромни венци и букети.
Отдаваме почит на миналото,
а за бъдещето никой няма да свети.
06.10.2021 г.
© Айлин Мустафа Еврен Всички права запазени