Ако в твоя поглед още има
една несбъдната мечта
и във твоята студена зима
аз ти нося пролетта;
ако в тъмна нощ съм твоят изгрев,
а след игрева дъга,
и ако запея припев,
ти запяваш песента,
не изчезвай, щом те има,
малка, нежна топлина.
Ще бъдем цвят сред тази сива,
сива, грозна суета!
© Някоя Всички права запазени