18.05.2014 г., 13:32 ч.

Не си заслужава 

  Поезия
322 0 0

На тази държава

аз няма какво да дължа.

Пари тя ми дава,

но ми отнема душа.

 

Колко ли пулса

ненужно удряха в мен?

Житейските трусове

са всеки започнал ден.

 

Навивах се видно -

и утре дано издържа.

България свидна,

към нея ме тегли кръвта.

 

Там Пирин и Рила,

и моето Черно море,

ме пълнят със сила,

там имам душа и сърце.

 

А в тази държава,

в тази студена страна,

не си заслужава

да спра да сънувам дома.

 

 

 

 

 

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??