Красиви думи за раздяла
ти без вълнение редиш,
не съм естет и кимам вяло,
възвишено е сам да спиш.
Тъй спи красиво всяка есен,
покрита с пъстро одеало,
сънува славеева песен
и пролет стъпваща във бяло.
Прости невежия ми вкус,
че от раздели не разбирам,
горчи ваниловият мус,
нощта е изветряла бира.
Харесвам цветните неща,
които крие всяка среща,
да има синьо за мечта
и стрък зелено за надежда.
© Ивон Всички права запазени
които крие всяка среща,
да има синьо за мечта
и стрък зелено за надежда.
Харесах!