„Дъждът е хубав, много хубав даже,
ала когато завали навреме.“
Евтим Евтимов
.
Не тъгувам за ягодов вкус,
щом навън сняг вали и е зима.
Не тъгувам, за среднощния блус -
знам, още танци в живота ще имам.
Не тъгувам за срещи пропуснати,
щом Съдбата така е решила…
За очакването, за взиране в пустото -
не тъгувам…
А се моля за сила.
Не тъгувам за ясно синьо небе,
и за полет високо, там със орлите.
Не тъгувам за спокойно море -
с красота разрушават скалата вълните.
Не тъгувам за чист хоризонт
в дни, в които господства мъглата.
Не тъгувам… в моменти такива,
подарявам покой на Душата.
Не тъгувам за дъжд,
макар че земята от дъжд има нужда.
Не тъгувам за мъж!
Но обичам един…
Той умее жената в мен да събужда.
© Ирен Всички права запазени