Не угасяй Духа, Който идва за мир и причастие.
Успокой си душата, ранена в човешки сплетни.
Укроти мисълта си, оплела мечтите за щастие,
посадени от чужди идеи, поени с вини…
Застани в тишината на утрото. Взри се в нетленното –
как изгрява денят като светъл красив ореол
и дарява лъчите си щедро безкористно слънцето,
за да расне и ражда дори и най-слабият ствол…
Заглуши всеки порив по утре. Опитай насладата
от сегашния миг и прогледай с духовни очи.
Издигни се над всичко, което поставя оградите
и притиска натясно безсмъртните наши души…
Не угасяй Духа, слязъл тихо с любов при избраните.
© Руми Бакърджиева Всички права запазени