Кажи, красиви ли са устните ми?
Защо ме гледаш като омагьосана стрела?
Защо най-честата от всичките ти теми
е именно за силата на любовта?
Кажи, опиваш ли се в сините ми извори,
които те престрелват с капки галещо море,
а ти се чудиш кой да избереш от мойте дворове
и да обходиш всичко в мене с парещи нозе?
Кажи, стражар ли си, или апашин в клопка?
Копринен ли си, или като камъка безводен?
Дали обичаш музиката с сеизмична нотка,
или пък предпочиташ да си грешно моден?
Кажи ми за последно - огън ли си?
Или пък угарки от пресолен вулкан?
Защото, знаеш ли - не всяка риба мисли,
че може да лети, превръщайки се в пеликан!
© Симона Гълъбова Всички права запазени