Не знам дали системата ни е виновна
или самите ние, че повярвахме в предатели,
които обслужват чужди интереси,
но в своя полза - за пари, за власт…
Не се замислят даже те, че родина и народ предават…
А, уж заклели са се да служат на народ и на родина – майка свята…
Но за тях ни майките свети са, ни малките деца,
нито пък старите, които на пенсия разчитат…
Прегазват всичко те по пътя си.
И как в църква изобщо влизат?- това се питам.
Как свещи палят с кървавите си ръце?
На кой ли Бог се молят?
Нима на всички отдавна не е ясно,
че единствен техен Бог е капиталът,
че единствен техен Бог е златният телец…
А, това със църквата – поредната измама -
за пред народа доведен до просешка тояга…
15-11-2018 год.