НЕБЕСНА БАЛАДА
Кристален звън на падащи снежинки,
танцуващи красив небесен валс...
Вълшебни песни в тъмнината скрити,
притихнали в очакване на звезден бал...
Звезди, покрити с пурпурно одеало,
намигащи на златочелата луна...
Планински вятър, лутащ се в безкрая,
далеч от всепронизващата суета...
Една звезда, изплувала от мрака,
сияеща със искреност и нежен чар...
Една мечта, която със надежда чака
безвремието на духовен карнавал...
Докосвайки сърцето на Земята спяща,
разтворила душата си за малки чудеса,
в ефирен полет - теменужено-искряща,
танцувайки, тя пръска светлина...
Понесени във танца романтично-лудо,
унесени в небесно-земна самота,
звездата и Земята сътвориха малко чудо-
те сляха се в неземна красота!
Дали това бе чудна приказка позната
или вълшебен сън - Вселената мълчи...
Но и до днес, посрещайки зората,
Земята къпе се във слънчеви лъчи!
03.01.2008
© Даниел Цокев Всички права запазени