Когато си щастлив, недей брои
приятелите - те са много хора.
Във веселба и песни до зори
човешкото сърце не знай умора.
Когато имаш нужда от пари,
пак някой верен ще ти се намери.
Все пак на бога ти благодари,
недей се възмущава и чумери.
Но щом останеш във живота сам,
в беда жестока, скръб немилостива
и в участта останал глух и ням -
при теб приятел само се отбива.
Очите ти да срещне. Във ръце
да стисне твоите самотни длани.
И с тебе да поплаче от сърце.
Единствено приятел ще остане.
Гинка Гарева
© Гинка Гарева Всички права запазени