28.03.2018 г., 2:57 ч.

Нехванат скиталец 

  Поезия
269 0 0

Когато разпиляваш вятъра,
го събери във шепа
Вятърът е театър,
не се превръща в пепел.

 

После го раздухай
в хиляди посоки.
Въобще да ти не пука,
вятърът не топли.

 

Той разпилян не може
да има тази сила,
да влиза чак под кожата,
както в люта зима.

 

Тогава, ех тогава,
ще пекне слънчогреят.
В нашата държава,
пак птички ще запеят.

 

Театърът тогава,
от пепел ще възкръсне.
Ще върне свойта слава
и аромат ще пръсне.

 

А днес е ветровито,
изкуството е болно.
Вятърът се скита
нехванато доволно...

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??