Живей, живей, измислице Любов!
— Дамян Дамянов
Аз теб не бих могъл да те измисля.
Не се измисля туй, що пламенее
в дома ни, мила, който се намира
във "Сухата река" преди "Герена".
О, ти си по-реална от маджуна
по тази дограма от два квадрата,
която те обрамчва, Моя Лунна,
когато трепетливо ме изпращаш.
И как ли бих могъл да си представя
косата ти, ако не бях я вдишвал?
Милиони косми. Искам да ти кажа,
несресана все пак е по-красива.
Виж как ни гледат тези Кейт и Уилям
от скромното ни малко черно "Сони",
по всичко си личи, че ни завиждат.
Най-вече той. Халал му и корона!
Не бих могъл да те измисля, мила,
дори да исках. И защо да искам?
Благодаря на Господ, че те има!
Защото всичко Той го е измислил.
© Валентин Евстатиев Всички права запазени