НЕИЗВЕСТНА НАРОДНА ПЕСЕН
Посвещение – закачка с уважение
На rumpel (Румяна Пелова)
редовен професор в АИИС*
Хала страшна се задава,
чак земята се разтресе.
Тя на никой не прощава...
в миг мълвата се разнесе.
Тичат всички земни твари
по сокаци и мегдани
и се крият кой където свари,
че от хала никой ги не брани.
Не е била страшна хала,
що е ужаси създала,
най-са били баш юнаци,
със самурени калпаци,
баш юнаци със мераци,
да откраднат вакла Руми,
вакла Руми, дето знае думи -
поразяващи куршуми.
Но се Румето не плаши
от какви и да са юнаци,
от апаши, богаташи,
ни от страшни върколаци.
Тя със меча, изкован от страшни думи
полетя към баш юнаци,
и набързо гиздавата Руми
им съсече всякакви мераци.
Разпищяха се юнаци,
изпопадаха калпаци,
всичко живо се сащиса,
че до крак ги тя бастиса.
И днес йощ...
* АИИС – Академия за Изискана и Изящна Словестност.
© Христо Запрянов Всички права запазени
Поздрави и на двамата